mandag, mai 17, 2010

Ronnie James Dio er død

Heavy metal-legenden tapte søndag for kreften bare 67 år gammel. 

Ronnie James Dio het egentlig Ronald James Padavano og ble født 10. juli 1942 i Portsmouth, New Hampshire, USA. Han døde 16. mai 2010.

Ronnie James Dio regnes for en legende for alle oss som har et bankende hjerte for metall-sjangeren. Ifølge Wikipedia startet han sin musikkarriere med trompet, bass og gitar i rocakbilly-sjangeren. Han gikk etterhvert over til hardrock.

Dios første band var Electric Elves. Senere skiftet bandet navn til Elves, deretter ELF. Han startet videre bandet Rainbow sammen med Ritchie Blackmore, som nylig hadde forlatt Deep Purple.

I 1979 overtok han som vokalist i Black Sabbath etter Ozzy Osbourne. Det er i denne rollen han er best kjent. I tillegg er han kjent for å perfeksjonere det klassiske djevelhorntegnet, som ofte brukes som metall-referanse.

Les hva enken Wendy skriver på Dios offisielle hjemmeside

2 kommentarer:

  1. Flott artikkel :)
    Ronnie spilte inn sin første plate eller 4 spors i 1958, da het bandet "Ronnie and the Redcaps", han spilte kun trompet på denne, ingen nåværende eller gjenlevende rockere var så tidlig på banen. De sies også at han fant på artist navnet sitt Ronnie James Dio som 7 åring, men det kan man vel ta med en klype salt. Men dey er et av de bedre sammensatte artist navnene som noensinne er funnet på, Ronnie (litt street punk), James (High class eller butler, hvertfal med tilhørighet til det finere selskap), og Dio som betyr Gud på Italienskt, som da var Ronnies opphav.

    SvarSlett
  2. Tusen takk skal du ha for de interessante tilleggsopplysningene, Kai!

    SvarSlett