mandag, mai 10, 2010

Adjágas sanker mange stemmer

Adjágas ligger bra an i avstemningen på nordlys.no om hvilken nordnorsk artist som fortjener millionstipend fra a-ha.

Men mandag kveld var det altabandet Cyaneed som hadde sanket mest stemmer. Rockejentene hadde da 30,9% av stemmene. På andre plass ligger Adjágas med 25,3%.

I forbindelse med sin avskjedsturnè vil a-ha dele ut en million kroner til en artist fra hver landsdel i Norge. I Nord-Norge er  en internettavstemning på avisa Nordlys sin nettside med på å avgjøre hvem som får millionstipendet. Det er imidlertid a-ha selv som til slutt velger hvilke artister de vil ha med videre, men de lover å ta med seg signalene fra Nordlys-leserne.

- Hvis Nordlys-leserne kan komme med forslag, ville det være helt supert. Det ville vært dumt om vi skulle gå glippe av geniale artister nordfra fordi vi ikke har hundre prosent oversikt, sa Magne Furuholmen til Nordlys da stipendet ble lansert.

I skrivende stund er det bare avgitt 727 stemmer. Derfor kan hver stemme være med på å avgjøre hvem som til slutt får stipendet. Bak de to nevnte gruppene ligger Turdus Musicus (10%), Violet Road (7,3%), Moddi (6,5%), Elin Synnøve Bråthen (6,2%), Petter Carlsen (5,2%) og Alit Boazu (4.4%).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar