tirsdag, mai 11, 2010

Forutinntatte "eksperter" i TV2

Flere såkalte "eksperter" i TV2 har terget på seg noen av profilene hos serielederen i den norske eliteserien, TIL.

Tromsø idrettslag (TIL) var, som vanlig, av de fleste fotballekspertene sørpå tippet langt nede på tabellen før årets elitserie startet. Men det var før seriestart. Etter elleve serieomganger leder laget fra nord med fem poengs margin til Rosenborg og seks poeng foran Lillestrøm og Aalesund. Tidenes mest opphausede lag i TV2, Vålerenga, ligger enda ett poeng bak der igjen.

De såkalte "ekspertene" på TV2 har tidligere skyldt på at TIL har ledet serien på grunn av et lett kampprogram i åpningsrundene, flaks og diverse andre nedlatende forklaringer. De klarer tydligvis ikke å innse at laget til tross for små ressurser har klart å bli det for tiden beste laget i Norge.

I nettutgaven av avisa Nordlys reagerer flere TIL-spillere sterkt på TV2-ekspert Lars Bohinens karakteristikk av TIL som som et "kjedelig" lag. Bohinen er fetteren til Sigurd Rushfeldt og åpnet søndagens "FotballExtra" med blant annet uttalelsen "Tromsø kjeder oss på tabelltoppen". Senere utdypet han sin påstand med at "de underholder oss ikke" og "forferdelig kjedelig".

På mandagens "Matchball mandag" var det "klovnen" Jan Ivar "Mini" Jakobsens tur til å rakke ned på serielederne. Til det kjedsommelige gjentok han flere av Bohinens anklager og smørte enda litt ekstra på. Mannen skal jo liksom være morsom og ble til slutt så patetisk i sin nedrakking av serielederne fra nord at jeg nærmest begynte å synes synd på den såkalte "eksperten".

"Det er fra sine egne man skal ha det", heter det i et ordtak. Slekta til Bohinen kommer fra nord og Jakobsen er fra Bodø. Kanskje de i likhet med andre søringer og utflytta nordinger ikke klarer å innse at det går an å få til skikkelig bra ting her nordpå også? Det har TIL klart og for de såkalte "ekspertene" er det på tide å våkne opp å innse visse fakta.

2 kommentarer:

  1. Hvis man tar mål av seg å kritisere kommentatorer eller "eksperter" man ikke liker, bør man ta sin egen kritikk såpass på alvor at man avstår fra å bruke lengden eller andre kroppslige karakteristika på kommentatorene som et argument for det ene eller det andre.

    Hvorvidt folk er utflytta eller nedsnødd er kanskje også i samme kategori - hva argumentasjon angår? I så måte går vel Tromsø-supporter Dan Robert Larsen i den felle han anklager andre for å gå i, synes jeg.

    SvarSlett
  2. Jeg er TIL-supporter, men jeg mener det likevel er riktig av meg å kritisere den tendensiøse nedrakkingen av laget på TV2. Min uttalelse om utflytta folk er heller ingen spøk. Jeg opplever ofte selv at nordinger som har flytta sørover spør meg om "hvorfor flytter ikke du også sørover?" eller "hvorfor gidder du fortsatt å bo der oppe?". Det er nemlig vedvarende nedrakking i riksmedia, slik som i TV2-sporten, som gjør at holdningene fortsatt finnes.

    Jeg er faktisk ikke den eneste som ønsker å bli boende her oppe og glede meg i noen uker over at TIL topper eliteserien. La oss nå bare få nyte dette litt til uten dumme kommentarer og "kjedelig fotball" eller lignende. Hvis man går bak prestasjonene, så er det virkelig imponerende det TIL har fått til med små ressurser. Stå på, Gutan!

    SvarSlett