søndag, mai 16, 2010

Nei til Naylors forslag

Styret i Marine Harvest foreslår at generalforsamlingen skal si nei til å binde seg til en kommersiell satsing på å utvikle lukkede anlegg i Canada.

Den norskeide lakseoppdrettsgiganten Marine Harvest holder sitt årsmøte og generalforsamling 27. mai. Selskapet har på sin internettside lagt ut en PDF-versjon av sakenene som skal tas opp på generalforsamlingen. Her ligger blant annet dette forslaget fra Bartlett Naylor på vegne av Pure Salmon Campaign:

"Aksjeeierne anmoder styret (board of directors) om å godkjenne finansieringen av et kommersielt prosjekt for å utvikle lukkede anlegg for oppdrettslaks i British Columbia".

Styret i Marine Harvest har behandlet dette forslaget og her er deres anbefaling til generalforsamlingen:

"Styret anbefaler aksjeeierne om å stemme imot dette forslaget. Styret mener Marine Harvest ASA skal benytte den beste teknologien og operative løsninger, som til enhver tid er tilgjengelig og kommersielt akseptabelt for denne næringen. Som en konsekvens av dette driver ledelsen i selskapet med kontinuerlig evaluering av tilgjengelige alternative metoder og teknologi. Lukkede anlegg er en av mange slike alternativer. Til tross for det faktum at det ikke er noen konflikt mellom forslaget og det generelle synet til styret, er likevel styret av den mening at ledelsen i samarbeid med styret skal stå fritt til å bestemme hvilke alternativer som til enhver tid skal prioriteres".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar