mandag, mai 24, 2010

Misse miss av grønlandske medier

"Miss Civilization of the World" har skapt stor debatt i både grønlandske og danske medier. Problemet er bare at arrangementet ble holdt i januar, og da uten grønlandsk deltagelse.

På denne bloggen har jeg fulgt debatten om danske Lisa som utrolig nok skulle representere Grønland i den internasjonale skjønnhetskonkurransen "Miss Civilization of the World", selv om hun aldri har vært på den store øya.

Debatten er kjørt blant annet av den nasjonale grønlandske kringkastingen KNR og avisen Sermitsiaq AG. En grønlandsk ungdomsorganisasjon etablerte også en gruppe på Facebook hvor de protesterer mot at den blonde danske undertøysmodellen skal få representere Grønland. Denne gruppa har nå 1845 medlemmer. Saken er også fulgt opp av Politiken, Danmarks Radio, Blitz og Ekstra Bladet.

Problemet med hele debatten er at den er basert på feil fakta. "Miss Civilization of the World 2010" skal ikke holdes i juni. Den ble holdt allerede 18.-24. januar 2010 i Izmir, Tyrkia, og da uten grønlandsk deltagelse. Danmark var med, men for dem stilte den vakre brunetten Anna Hairapetian. Det er den grønlandske nettavisen aviisi.gl som har rettet opp hele debattfadesen.

Da må vel Lisa Renee Winther Kristinsen (24) fra Årshus ha oss alle unnskyldt, men som modell er hun sikkert bare glad for all oppmerksomheten...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar