mandag, mai 10, 2010

Klar for den store "laksekrigen"

Bartlett Naylor (bildet) og The Pure Salmon Campaign er klare for generalforsamlingene til verdens to største oppdrettselskaper.

Årsmøtet og generalforsamlingen til Cermaq holdes i Oslo 20. mai. Marine Harvest holder sitt møte i den norske hovedstaden 27. mai. Miljøvernorganisasjonen The Pure Salmon Campaign (PSC) har som aksjeeier i begge selskapene kommet med et forslag til resolusjon.

Når medlemmene av miljøvernorganisasjonen kommer til Oslo senere denne måneden for å delta i årsmøtene til Cermaq og Marine Harvest, vil koallisjonen be de to største produsentene av oppdrettslaks om å gjøre en slutt på miljøødeleggelsene og tilpasse seg et system der de holder oppdrettslaksen fra villaksen, skriver Bartlett Naylor i en pressemelding. Amerikaneren Naylor driver konsulentselskapet Capital Strategies Consulting Inc, og opererer blant annet som rådgiver for PSC. Både Naylor og PSC er lite populære i lakseoppdrettsnæringen.

The Pure Salmon Campaign er et globalt prosjekt med partnere i USA, Canada, Europa, Australia og Chile. Organisasjonens mål er å forbedre måten oppdrettslaksen produseres på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar