søndag, mai 23, 2010

Dansk undertøysmodell hisser opp grønlenderne

Det vekker harme på Grønland at landet skal representeres av en dansk undertøysmodell i en skjønnhetskonkurranse i Tyrkia.

En protestgruppe på Facebook har allerede fått 1402 medlemmer. Gruppen er imot at den blonde danske undertøysmodellen Lisa Renee Winther Kristensen (24) skal representere Grønland i den internasjonale skjønnhetskonkurransen Miss Civilization of the World.

Gruppen vil at den danske skjønnheten fortest mulig skal byttes ut med en lokal grønlandsk pike. Det er sosialrådgiverstudenten Ivalo Egede Martinsen, som er en av grunnleggerne av Facebook-gruppen.

- Jeg mener det er så utrolig feil at en person som aldri noensinne har vært på Grønland skal representere landet på denne måten, sier Ivalo Egede Martinsen. Hun sier til KNR at utnevnelsen av en dansk blondine er et hån mot grønlandske kvinner.

Modellmanager Peter Hadward synes at det er bra for Grønland å bli satt på verdenskartet.

- Vi har prøvd å finne en grønlandsk pike, men tiden var imot oss. Jeg mener at det et positivt at Grønland settes på verdenskartet. Vi skal finne en grønlandsk pike neste gang, lover Peter Hadward.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar