tirsdag, mai 18, 2010

Beiken og pølser skader helsen

Forskere sammenligner helseriskene av pølsespising med de farene røykerne utsetter seg for.

Å spise beiken, pølse eller annet bearbeidet kjøtt kan øke risikoen for hjerteinfarkt og diabetes, opplyste amerikanske forskere på mandag da de presenterte en studie om dette.

I studiet fant de ut at i gjennomsnitt på hver 1,8 oz (50 gram) - en eller to skiver med bearbeidet kjøtt eller en pølse - øker risikoen for hjerteinfarkt med 42 prosent og faren for å utvikle sukkersyke (diabetes) med 19 prosent. De fant ingen høyere diabetesrisiko på folk som bare spiste ubehandlet rødt kjøtt, skriver den canadiske avisen Vancouver Sun.

Studiet er gjort av Harvard School of Public Health og er basert på analyser av nesten 1600 studier rundt omkring i verden hvor det sees på sammenhengen mellom spising av bearbeidet og ubearbeidet rødt kjøtt  og risikoen for hjerteinfarkt og diabetes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar