torsdag, mai 20, 2010

Alvorlig bekymret for grønlandske oljeplaner

Canadiske politikere og miljøaktivister frykter at Grønlands planer om oljeboring i arktiske farvann kan få enorme konsekvenser for miljøet i hele området.


En av canadas største aviser har satt fullt fokus på Grønlands forestående forsøk på å oppnå sitt lenge etterlengtede oljeeventyr. I en helsides artikkel skriver Globe and Mail at canadiske politikere og aktivister er bekymret for Grønlands overambisiøse boreprogram.

I juni, når isen som dekker Davisstredet og renner sørover mot Labrador, vil to innleide borerigger seile gjennom det sørpete havet og starte boringen i sjøbunnen for første gang i dette tiåret.

Hva Cairn Energy vil finne er bare gjenstand for intense spekulasjoner. Noen geologer tror at Davisstredet, de kjølige farvannene mellom Grønland og Baffin Island, er en av de rikeste uutnyttede områdene for hydrokarbon i verden.

"Bare et lite utslipp vil bli katastrofalt, og vil tilgrise dusinvis av arktiske byer i Canada".


Larry Bagnell, parlamentsmedlem for Yukon territoriet, sier til avisen at hvis det kommer et oljeutslipp fra Grønland kan det bli katastrofalt for deler av Nunavut og Labrador.

Både canadas miljøvernmininester Jim Prentice og miljøvernorganisasjonen World Wildlife Fund krever garantier fra Grønland om sikkerheten før oljeboringene starter.

2 kommentarer:

  1. Mye bra stoff på bloggen for tida! Tydelig at du brenner av arbeidslyst!

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha! Det skjer jo mye spennende rundt omkring for tiden. :-)

    SvarSlett