fredag, mai 14, 2010

- Bestikkelser løser det meste

Det mener i allefall mer enn halvparten av russerne, viser en ny undersøkelse.

Anti-korrupsjons organisasjonen Transparency International har rangert G8-landet Russland på en 146. plass av 180 land når det gjelder korrupsjonsoppfattelse på den såkalte Corruption Perception Index (korrupsjonsoppfattelses indeksen). De deler plassen med Zimbabwe, Sierra Leone og fem andre utviklingsland.

Meningsmålingsinstituttet Levada Center har laget en meningsmåling som viser at 55 prosent av de som svarte mener at bestikkelser av myndighetspersoner er den beste måten å "løse problemer" på. 1600 russere deltok i meningsmålingen, melder Reuters.

Russerne sier seg villige til å betale bestikkelser for å oppnå bedre helsetjenester, de foretrekker å "kjøpe" sine førerkort, de bestikker politiet når de overtrer trafikkreglene, eller betaler for at barnet dere skal komme inn på den rette skolen.

Ti prosent tilsto at de til og med hadde betalt bestikkelser for å arrangere begravelser for sine kjære.

Bare ti prosent av de spurte tror at det er bare "skurker og kriminelle" som bestikker myndighetspersoner og 30 prosent sa at de som tilbyr "penger i konvolutter" bare er "vanlige mennesker som ikke har andre måter å løse sine problemer på".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar