mandag, mai 10, 2010

En idè for småavisene?

Den engelskspråklige russiske TV-kanalen "Russia Today" er ikke den eneste store mediebedriften i verden som har etablert sin egen side på YouTube.

Streaming av egne videoer på nettet er både dyrt og litt av en prosess, i hvertfall hvis beste kvalitet på videoen skal oppnås. Derfor er det stort sett bare de største medieselskapene som har råd til slikt.

YouTube er etablert for at alle som vil skal kunne laste opp sine videoer enkelt og gratis. Det er imidlertid ikke bare privatfolk som har etablert sin egen side (Channel) på YouTube. Blant annet har den engelskspråklige russiske TV-kanalen "Russia Today" etablert sin egen side på YouTube. Kanalen har ikke gjort det fordi de ikke har råd til annen type streaming, men for å nå de unge internettbrukerne over hele verden.

Kanskje dette hadde vært en idè også for mindre aviser, som for eksempel avisene i Finnmark? Videoer fra for eksempel store hendelser, ulykker og lignende kan man jo enkelt og kostnadsfritt laste over fra der det skjer via mobiltelefonen sin til YouTube. Så kan denne videoen lenkes til artikkelen og bildene når saken blir lagt ut på avisens nettside. Kanskje ikke så dum idè?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar