onsdag, juni 02, 2010

Riddu-headliner med i omdiskutert VM-konsert

En av hovedtrekkplastrene i årets Riddu Riđđu festival er med i den stjernespekkede, men omdiskuterte åpningskonserten til Verdensmesterskapet i fotball 2010.

10. juni står Tinariwen fra Mali på scenen i Orlando Stadium i Johannesburg i Sør-Afrika sammen med noen av de største musikalske stjernene i verden for å opptre i FIFA World Cup Kick-Off Celebration Concert.

Arrangørene har samlet noen av verdens mest kjente artister til denne konserten, som kommer til å skje foran 30.000 mennesker inne på stadion og konserten blir direktesendt til millioner av TV-seere i verden. Blant arstistene er Riddu Riđđu-headlineren Tinariwen fra Mali.

Det er ikke Tinariwen som er problemet, men den sørafrikanske artistunionen, The Creative Workers of South Africa, ber alle sørafrikanere boikotte arrangementet. De er lite begeistret for at verdenskjente, utenlandske artister har fått oppgaven med å varme opp publikum under åpningskonserten kvelden før fotball-VM blåses i gang. De vil ha med flere nasjonale sørafrikanske artister i arrangementet, skriver nrk.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar