mandag, juni 07, 2010

FTV-reisen begynner å ta form

I underkant av fem dager før avreise begynner det endelig å bli klart hvor Frode TV-teamet skal reise denne gangen.

1. juni bestemte Frode TV-mannen, Frode Weholt, og jeg at vi skal reise til Sommerfestivalen i Lovozero. Denne festivalen arrangeres for 25. gang søndag 13. juni. Ellers var det heller uklart hva vi skulle bruke resten av de tre ferieukene til.

Veien blir til mens man går, heter det så vakkert i ordtakenes verden. Slik er det også med årets FTV sommertur. Etter en god del tankevirksomhet, og veiing både for og imot, har vi endelig kommet frem til den ruta vi vil velge.

12. juni kjører vi fra Kirkenes til Murmansk. Dagen etter reiser vi videre til Lovozero for å delta i den samiske sommerfestivalen der. Derfra reiser vi direkte videre mot Petrozavodsk, enten med bil eller med bilen ombord på toget fra Olenegorsk. Mulig vi blir å overnatte et eller annet sted før vi kommer frem til den karelske storbyen, men det vet vi ennå ikke.

Etter noen dager i Øst-Karelen går ferden videre til den finske hovedstaden Helsingfors, hvor vi etterhvert lemner bilen vår. Så blir det ferge til Tallinn i Estland, og senest 22. juni skal vi være fremme i den latviske hovedstaden Riga. Der blir den en kjempe midtsommerfest.

5 kommentarer:

  1. Frode TV Mannen7. juni 2010 kl. 23:04

    Nå begynner jeg å glede meg :)

    SvarSlett
  2. Dette kan nok bli spennende. En utrolig lang tur, men det er nok mye å se på en slik tur vil jeg tro. Jeg har hørt at Øst-Karelen er veldig vakker. Vi kommer jo såvidt også å kjøre innom Vest-Karelen (Finland).

    SvarSlett
  3. Frode TV Mannen7. juni 2010 kl. 23:25

    Helsinki kunne jo vært morro å prøvd nattelivet i,evt Tallin :P:P
    Båten bruker kun 2 timer over og går 7 ganger vær dag :)

    SvarSlett
  4. God tur gutter!
    Ser ut som en sprek turne dette ... regner m mye film! :)

    Hilsen Gary Le Coski

    SvarSlett
  5. God expedisjon! Mass øl og vakre damer står på ønskelisten for neste tur! Ikke lag noe fra turiststeder og sånt, det får vi nok på discovery. Mer undergrunns tv er gøy ;-)

    Machoman

    SvarSlett