Forurensning, alkoholisme og dårlig helsetilbud er med på redusere den forventede levealderen til 40-45 år.
Mange av de 280.000 menneskene som tilhører urfolkene i det nordlige Russland ser at deres samfunn og kultur er på randen av utryddelse. Blant annet gjør en anstrengt økonomisk situasjon at de i hopetall må forlate sine tradisjonelle bosetningsområder og trekke til byene.
- Mange av de som blir igjen har forlatt sine tradisjonelle verdier og blir drevet av et profittjag i sin søken etter kompensasjon for tapet av sine tradisjonelle landområder. Det forklarte Larissa Abryutina fra Russian Association of the Indigenous People of the North da hun tidligere i denne uka holdt foredrag på en konferanse om bærekraftig utvikling og suverenitet i Arktis på Laval University i Canada.
Abryutina er selv chuckchi og doktor i radiologi. Hun har selv flyttet fra Chukotka regionen på grunn av en synkende levestandard.
- Siden 1990-tallet og Sovjetunionens fall har ting gått fra dårlig til verre for de nordlige urfolkene i Russland, forklarer Abryutina til Nunatsiaq Online. Den forventede levealderen er nå nede i 40-45 år på grunn av miljøforurensninger, alkoholisme og dårlig helsestell.
- Russland har vært naiv og trodd at urfolkene ville være istand til å forholde seg til den nye kapitalisøkonomien, påpeker Abryutina.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar