søndag, april 25, 2010

Dropper oppdrettslaks fra åpne anlegg

Canadisk butikkjede satser heller på coho-laks som er oppdrettet i lukkede anlegg. Dette har ført til ellevill jubel fra motstandere av åpne anlegg.

Den canadiske milliardæren Jim Pattison eier 124 butikker i den vestlige delen av Canada som hører under banneret Overwaitea Food Group (OFG). Gruppen har satset på urbane områder i British Columbia og Alberta og butikkene bærer forskjellige navn: Overwaitea Foods, Save-On-Foods, Urban Fare, Cooper`s Food, PriceSmart og Bulkley Valley Wholesale.

Det er selskapet SweetSpring Salmon som står bak oppdrettingen av coho-laks i lukkede anlegg på land, og nå har OFG sikret seg retten til å selge dette produktet. SweetSpring Salmon er nå plassert på den såkalte "Super Green"-lista og vurdert som et "Best Choice"-produkt.

- Jeg er glad for at "Save-On-Foods" har droppet atlanterhavslaks oppdrettet i åpne anlegg og valgt landbasert oppdrettet coho i stedet. Og det til samme pris. Jeg tror jeg skal løpe til "Save-On-Foods"-butikken her i nærheten og kjøpe litt coho, uttaler Chief Bob Chamberlin i Union of British Columbia Indian Chiefs. Chamberlin er en av de mest kjente motstanderne av norsk lakseoppdrett i åpne anlegg i British Columbia og har et godt samarbeid blant annet med Pure Salmon Campaign og Georgia Strait Alliance.

Kilder: Douglasmagazine og SeafoodSource.com.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar